Hobbink/projektjeink végtermékét szeretnénk megosztani a nagyvilággal.

H

A hobbikkal, side-projektettel az ember hamar elér arra a pontra, ahol van már valamilyen végterméke, és meg szeretné osztani azt a nagyvilággal 

Első gondolata szerintem szinte mindenkinek a facebook/instagram. Ez pedig egy nagyon jó ötlet 

Ha még csak ismerkedsz ezzel a gondolattal, less rá a videóra, ha már akár van is facebook oldalad, olvass csak tovább.

Fontos ugyanis szisztematikusan külön választani, a facebook profilokat, a facebook oldalaktól. Saját profilunkon, pont elég néha hírt adni egyéb tevékenységeinkről

A hobbi és projekt eredményeinkre, én mindenképp a külön oldalt javaslom, mégpedig két okból 

1.: Sok ismerőst érdekel, mizu veled, de lehet pont nem az ő stílusuk a projekted.

Biztos veled is megesett már, hogy egy ismerősöd felvett egy új hobbit, és elkezdet ta hírfolyamodban, és a sztorikban is ő folyni a csapból.

És lehet, hogy amúgy érdekelne mizu vele, de kezd kicsit sok lenni az a projektje ami téged amúgy épp nem hoz lázba igazán.

Ezt egy külön facebook odlal létrehozásával el lehet kerülni. Azt az oldalt, tudja majd aztán csak az követni, akit igazán érdekel a dolog 

2.: Sok olyan ember van, akinek tetszene a projekted, de nem ismerősöd, sőt még nem is tudja hogy létezel.  

Őket elérni pedig, csak a facebook oldalak extra funkcióivan fogod tudni.

Egyrészt, ha valaki tovább osztja az alkotásaidat, maguktól is rálelhetnek, és kövehetik az új művek érkezését, anélkül, hogy ismerősök lennétek.

Másrészt pedig, ami még sokkal sokkal fontosabb. Potom pénzekért, érhetsz el egy csomó olyan embert, akik érdeklődhetnek a projekted iránt, ám eddig még sosem hallottak rólad.

Ez a funkció nem elérhető facebook profilok számára, csak oldalaknak.

És itt nem feltétlenül “reklámra” kell gondolni. Nagyon jó ötlet, pénzszerzési szándék nélkül is, terjeszteni a projektedet, ötleteidet, alkotásaidat, ismeretlenek körében, hiszen remek visszajelzéseket kaphatsz egy-egy post kiemelés eredményeiből.
– melyik ötleted tetszik igazán az embereknek
– melyek nem váltanak ki érdeklődést
– visszajelzések mivel lehetne még jobb a dolog
– veled egy hullámhosszon lévő emberek kezdhetnek rajongani az alkotásaidért. (ők is hálásak lesznek ha random idegesítő reklámok helyett esztétikai értéket, szórakoztatást, vagy segítséget kapnak)

Az az igazság, hogy az alkotó ember rajongó tábora, túlnyomó többségben, nem az ismerősei köréből fog kikerülni. Őket meglelni pedig ez az egyik leg jobb és leg költséghatékonyabb módszer.

Nem kell rettegni a negatív kritikáktól sem. Egyrészt bármikor bármilyen hozzászólás törölhető, elrejthető, sőt még kitiltani is tudod a trollkodni vágyókat.

Ezzel szemben viszont elképesztően motiváló lesz amikor egy “random” ember kedveli az alkotásodat  (és ebből lesz a sokkal több)

About the author

Peter Varnai
By Peter Varnai

Peter Varnai

Get in touch

Heey, I'm Peter. Father of 2, filmmaker, solopreneur, and a helper of other solopreneurs and self-employed people. :) Feel free to reach out to me and let's have a virtual coffee. or Sign up for the newletter.