“Belevágtam egy hobbiba/projektbe, most mi a következő lépés?”

&

“Belevágtam egy hobbiba/projektbe, most mi a következő lépés?” 😮
Még az előtt, hogy az alkotások tökéletességével, a megjelenéssel, a visszajelzésekkel, a weboldallal, a rajongók számával, foglalkoznál, vagy azzal, hogy tetsszen másoknak a dolog, van valami sokkal fontosabb.

Egy alkotási és publikálási ritmus megteremtése 🙂

Szebb szavakkal élve:
Alkoss, fejezd be, és tedd közzé. Majd ismételd ezt elölről 🙂

Alkoss: mindegy hogy mit, hogyan, és hogy milyen a végeredmény.

Fejezd be: ha sosem fejezel be valamit mert “még nem tökéletes”, akkor nagyon hamar egy önsanyargató “nem vagyok elég jó” spirálban landolsz, a helyett, hogy gyakorolnál, és hamar “tök jól kezd ez menni” állapotba kerülnél 😛

Tedd közzé: és írd meg azt is, hogy mi volt benne nehéz, mit tanultál belőle. Ez egy szuper-hatékony tanulási módszer. Igazából magadnak publikáld, ha mások is látják, élvezik, visszajeleznek, vagy tanulnak abból amiket megosztasz velük, az csak járulékos nyereség 😛

Ismételd: a rendszeresség egy kellemes határidőrendszert alakít ki, ami arra vesz rá, hogy alkoss ismét és ismét. Sokkal könnyebb nekiülni alkotni, sőt az ötletek is könnyebben jönnek, ha tudod az emberek várják minden szerdán a rajzod/zenéd/gondolataidat stb.

About the author

Peter Varnai
By Peter Varnai

Peter Varnai

Get in touch

Heey, I'm Peter. Father of 2, filmmaker, solopreneur, and a helper of other solopreneurs and self-employed people. :) Feel free to reach out to me and let's have a virtual coffee. or Sign up for the newletter.