Az összes érdeklődésünket egy szakmába/hobbiba/alkotásba belesűríteni? Meeh…

A

Az embert sok dolog érdekli még a szakterületén belül is, nemhogy hobbik közül. Mégis megpróbáljuk egy szóba/mondatba belesűríteni, hogy kik vagyunk/mit csinálunk.

Én is  sőt!

De fölösleges stressz megpróbálni egy műfajra/kategóriára szűkíteni, vagy 1-be belezsúfolni mindent amik mi vagyunk.

“Én könyvelő vagyok” vagy akár “Én zongorista vagyok” de akár az, hogy “Tájképeket festek” vagy “Fiatal válllkozóknak segítek a marketingjükben”…

Kár egy ezekhez hasonlóval azonosítani magunkat, ennél sokkal izgalmasabbak vagyunk.

Kevés szakértőben bízok, ha ilyen témákról van szó. George Kao az egyik, aki (többek között) az őszinte marketing szakértője. Ő az alábbit írta ezzel a témával kapcsolatban.

Mit gondoltok?

“Vállalkozóként/szabdúszóként sok féle dolgot fogsz alkotni az embereknek.”

“Különböző embereknek jelenthetsz más és más dolgokat.

Sőt, tetszik vagy sem, ez jelen pillanatban is így van.

Az emberek arra az oldaladra emlékeznek, amelyik éppen számukra is érdekes lehet.”

“Semmi szükség arra, hogy egy mondatba sűrítsd, mindazt amit a vállalkozásod csinál – az emberek nem az egész vállalkozásodért fizetnek, sem a teljes önéletrajzodért. Egyszerre csak egy dolgot vesznek tőled.

A weboldaladon sorold fel a kategóriákat amikkel foglalkozol. Az ember majd oda megy amelyik éppen érdekli.

Ha “tartalmat” alkotsz, alkoss változatosan mindenről ami valóban érdekel. Az emberek átgörgetnek azon ami rájuk nem vonatkozik, és azzal foglalkoznka ami pedig aktuálisan érdekli őket.”

“Hagyd, hogy az önéletrajzod, vagy az az állítás, hogy mit is csinálsz valójában változzon. Nézz rá időről időre, és változtass rajta.”

Ha ez egy vállalkozásra is igaz, akkor szerintem a hobbijainkhoz is jó, de főleg helytálló ha szabadúszó vagy és például fotózol de zongoraleckéket is adsz. 

A hivatkozott cikket/videót pedig itt találjátok:
https://www.georgekao.com/blog/multipassionate…

About the author

Peter Varnai
By Peter Varnai

Peter Varnai

Get in touch

Heey, I'm Peter. Father of 2, filmmaker, solopreneur, and a helper of other solopreneurs and self-employed people. :) Feel free to reach out to me and let's have a virtual coffee. or Sign up for the newletter.