Munka melletti projektjeinkre maradt időnk könnyen elúszik ha nem tudjuk mi a teendőnk

M

Ha munka mellett alkotsz, vagy szabadúszol, a legtöbb idődet az veheti el, ha mindig gondolkoznod kell azon, mit kell aktuálisan csinálj =)

Szerintem ismerős az érzés amikor belevágnál valamibe, mert végre van egy kis időd, és nem jut eszedbe hol hagytad abba, nem tudom mi lenne a legfontosabb épp, és végül azon kapod magad, hogy lefelé görgetés közben eltelt az időd, ami lett volna a projektre 🙂

“Most gyakorolnom kellene? vagy a weboldalon dolgozni? vagy elolvasni azt a cikket a technikájáról amit a múltkor találtam? hol is volt az? hmm talán ezen az oldalon… áá nem…. hűűűű azt nézd mi van itt…”

Ennek persze a megoldása valamilyen teendőlista, ám sokan ettől megijednek.
“Ááá nekem az nem megy”
“Próbáltam már és nem tudtam vezetni”
Pedig elég valami kis minimálisat tenni ebbe az irányba, és máris sokkal jobb lesz a helyzet 🙂 Nincs szükséged semmi bonyolult rendszerre, vagy drága szoftverre.

Az a helyzet, hogy ha csak előző este leírsz pár dolgot amit meg kell tegyél másnap, már nagy eséllyel megmentetted a helyzeted.
Az agyad ugyanis amíg alszol, előszed olyan információkat amik ahhoz kapcsolódnak, amivel közvetlenül lefekvés előtt foglalkoztál. 🙂

Hát nem szuper?! Automatikusan megtörténik a dolog, még csak foglalkoznod se kell vele 😀
Azt a pár leírt sort kivéve persze, amit papírra vetettél 😛

Ezen kívül még csinálhatod azt is, hogy amikor felállsz a projekted mellől, mert elfogyott rá az időd, rögtön felírod, hogy mit hol hagytál abba, és mi lenne a következő lépés.

Ha konzekvensen ezt mindig ugyan oda írod, és így sohasem kell keresd magát a listát, ez is segít megugrani azt a kezdeti “mi is lenne most a következő, vagy a legfontosabb?” kérdést, ami olyan gyakran keresztbe tesz annak a maradék kis szabadidőnek =)

About the author

Peter Varnai
By Peter Varnai

Peter Varnai

Get in touch

Heey, I'm Peter. Father of 2, filmmaker, solopreneur, and a helper of other solopreneurs and self-employed people. :) Feel free to reach out to me and let's have a virtual coffee. or Sign up for the newletter.