Egyszerűség fontossága a munka melletti projektekben

E

Egy meló melletti projektet vagy bizniszt nem nagyon lehet túlbonyolítani. De minden zsigeri késztetésünk mégis erre törekszik 😄

Mindig több ötletünk lesz mint amennyit egy munka vagy gyerkőcök nevelése mellett megvalósíthatnánk, ezért a folyamatos bonyolítás helyett folyamatosan egyszerűsítenünk kell.

Nekem mint mérőeszköz erre a “kényelem” jött be. Egy adott héten kényelmesen meg tudok-e csinálni mindent az adott mellék bizniszhez/projekthez?

Ebben bele tartoznak a rutin ismétlődő feladatok az alkotástól kezdve a könyvelésig, és az egyszeri dolgol is mint pl. Egy weboldal létrehozása.

Ha nem tudok az adott héten kényelmesen elvégezni mindent, akkor tudom: valamit el kell engedjek. Vagy véglegesen, vagy csak egyelőre, de muszáj.

Addig egyszerűsítek amíg azt nem tudom mondani: ha a gyerkőc egész éjszaka nyűglődik és heti 6x 13órát dolgozok is, (a legtöbb héten azért nem dolgozok ennyit 😀 ) kényelmesen meg tudom csinálni a kitűzött heti mellékprojekt feladatokat. 😁

Ha kezdene kevés lenni a teendő, mert belerázódtam bizonyos rutinokba (pl. Ügyfelekkel munka, tartalom alkotás, stb) vagy mert csak egyszer kellett valamit megcsinálni (pl. Weboldal)

Akkor 1 azaz egyetlen új dolgot hozzáadok a teendőkhöz. (Pl. Dolgozok a következő kurzus anyagán, stb.)

Addig nem is adok új teendőt a rendszerhez, amíg ezzel együtt nem tudom azt mondani: bármelyik héten kényelmesen elvégzem ezeket!
(Esetleg 2 héten. Tágabb intervallumot nem érdemes szerintem megszabni)

Nekem ez sok terhet levesz a vállamról és szuperül megakadályozza a kiégést. (Amiben amúgy szuper jó vagyok sajnos 😄)

Ti hogy kerülitek el a mellékprojekteitekben a túlterheltséget?

About the author

Peter Varnai
By Peter Varnai

Peter Varnai

Get in touch

Heey, I'm Peter. Father of 2, filmmaker, solopreneur, and a helper of other solopreneurs and self-employed people. :) Feel free to reach out to me and let's have a virtual coffee. or Sign up for the newletter.