Kemény időszakok főállás+család+egyebek melletti projektekben

K

Főállás+család+egyebek melletti bizniszek sokszor futnak bele olyan időszakokba, amikor hetekig garantáltan nincs elég idő ezekre. (És nem a lustaság miatt)
Ilyenkor egy dolgot tehetünk:
minden a mellékes projekttel kapcsolatos dologról lemondunk, kivéve egyről… ami konkrétan a pénzt hozza a projektben 🙂

Például nekem az elmúlt pár hónapom eszetlenül sűrű volt, és biztos volt akinek feltűnt, hogy az írást mellőztem. Ez is sajnos azok közé a dolgok közé tartozott amiket fel kellett adjak amíg nem enyhült a tennivalók sora.

De közben ugyanúgy szántam időt az ügyfelekre akikkel “mellék-szabadúszásomban“ foglalkozok. Csak nekik szorítottam időt, és semmi másnak a munka+család melletti kis tevékenységemből 🙂

Nem fejlesztettem magam vagy a szolgáltatásaimat, nem javítottam a weboldalamat, nem írtam cikkeket, nem hirdettem magam…. ami kis időm marad ebben az időszakban, azt csak az ügyfelekre szántam.
Így maradhatott életben a dolog.

Vannak persze mellék-projektek amiket nem a pénzért csinálunk. Azokban az esetekben pedig talán azt az egyetlen tevékenységet érdemes meghagyni a kemény időszakokban, amik a legtöbb örömet okozzák számunkra 🙂 Amiket a legjobban élvezünk.

Ha vége az időszaknak, akkor pedig újra el lehet kezdeni mindazt amit hanyagolnunk kellett (akár hónapokig) =) Mint pl. nekem most az írást.

About the author

Peter Varnai
By Peter Varnai

Peter Varnai

Get in touch

Heey, I'm Peter. Father of 2, filmmaker, solopreneur, and a helper of other solopreneurs and self-employed people. :) Feel free to reach out to me and let's have a virtual coffee. or Sign up for the newletter.