Technika mint halogatás és kerülgetés

T

Amikor belevágunk egy bizniszbe vagy akár csak egy projektbe, Rengeteg időt/pénzt/energiát vagyunk hajlandóak elfecsérelni a technikai oldalára az egésznek.
Ó nem tudom elindítani a szolgáltatásomat amíg nincs kész a weboldalam, sőt egy cikekt sem írhatok meg addig. Muszáj előfizetnem arra a szolgáltatásra is, és még amúgy sem tetszik a logóm grafikája, a kártyás fizetés pedig még nem működik az oldalon.

Nos van egy rossz hírem ami talán egyben a jó hírem is.

Ezek csak kifogások 😀 Ennek a pénz és időköltésnek a negyedére sincs szükség ahhoz hogy elinduljon a dolog. Mindössze kiváló önigazolás, hogy miért halogatjuk a dolgokat.
Csak a félelmünket leplezzük vele, hogy jajj mit fognak szólni az emberek, tetszik e majd nekik… Amely félelem amúgy teljes mértékig egészséges, ám semmiképp sem kell hogy megállítson minket.

Amikor tehát azon kapot magad hogy 6 különböző online szolgáltatás havidíjaira költöd a pénzedet, és a weboldaladat tökéletsítgeted, gondolj picit a dolog valódi okára. Nem biztos, de nagyon valószínű, hogy ez csak halogatás.

Egy vállalkozás vagy projekt technikai hátterében is jó ötlet lehet a minimalizmus.
Ezek nélkül vagy ezek minimalizálásával rengeteg időt és pénzt megspórolhatsz, és még a kifogásaid száma is jelentősen csökken a projekt megvalósításának irányába 🙂

About the author

Peter Varnai
By Peter Varnai

Peter Varnai

Get in touch

Heey, I'm Peter. Father of 2, filmmaker, solopreneur, and a helper of other solopreneurs and self-employed people. :) Feel free to reach out to me and let's have a virtual coffee. or Sign up for the newletter.